Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tojással, a cukorral és 2 evőkanál vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, a citromlével, a porcukorral, a lekvárral és a likőrrel összeforgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral egy piteformát, a tésztát kinyújtjuk, beletesszük. Az almacikkekkel kirakjuk, majd 10 percre betoljuk a sütőbe.
Közben a tejszínben elkeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, majd a tortát kivesszük a sütőből, egyenletesen meglocsoljuk a tejszínnel, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.
A kisült almatortát langyosan vagy hdegen, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre