Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes almatorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16 szelethez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 4 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 5 alma
  • fél citrom leve
  • 8 evőkanál triple sec likőr
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál világos lekvár
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • mentalevél

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tojással, a cukorral és 2 evőkanál vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, a citromlével, a porcukorral, a lekvárral és a likőrrel összeforgatjuk.

Kibélelünk sütőpapírral egy piteformát, a tésztát kinyújtjuk, beletesszük. Az almacikkekkel kirakjuk, majd 10 percre betoljuk a sütőbe.

Közben a tejszínben elkeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, majd a tortát kivesszük a sütőből, egyenletesen meglocsoljuk a tejszínnel, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.

A kisült almatortát langyosan vagy hdegen, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss