A lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a margarint, az olvasztott mézet, az egész tojást és a tojás sárgáját összedolgozuk, lágy tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kettőbe vesszük, és mindkét gombócból 2-3 milliméter vastag tésztát nyújtunk, majd ezeket egy-egy sütőlapra helyezve, 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot, a 25 dkg margarint és a vanília aromát, majd habosra keverjük.
Az egyik kihűlt tésztalapokat megkenjük a krémmel, a tetejére pedig a kakaóporral, a habfixálóporral és a porcukorral felvert tejszínhabot simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.
A mázhoz a 18 dkg margarint, a porcukorot, és a kikeverhető mogyorós pudingport gőz felett sűrűre főzzük, majd a tészta tetejére símítjuk, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap szeletelhető!