Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-zöldséges tarjaszelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját megmossuk, majd 2 dl tejfölben jól megforgatjuk és egy éjszakán át pihentetjük.
  2. A padlizsánt megmossuk, héjastúl szeletekre vágjuk, sózzuk / pl. fokhagymasóval/, szűrőkanálba rakva 20 percig pihentetjük, kissé letöröljük, majd kevés olajon serpenyőben, vagy forró grillen oldalanként megpirítjuk.
  3. A paradicsomokat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat kisebb karikákra vágjuk. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A húst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon forró serpenyőben /grillen/ oldalanként megpirítjuk. Hőálló tálban rétegezzük: sült hús és kevés olaj, padlizsán,- paradicsom,-hús,-padlizsán,- paradicsom,- hagyma. Megszórjuk kakukkfűvel, a 2 dl tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a sajttal és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>>

12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

Megjegyzés

Könnyű főétel vagy vacsora. Egyszerre készül a köret és a hús. Csirke mellfilével is készíthetjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss