Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus zöldbableves házi nokedlival

MME MME
2 2.9/5
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. A zöldbabot megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt pár percig pároljuk. 
  3. Ha kissé már megpuhult, megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, összekeverjük, meszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, és ismát alaposan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük forró vízzel, és lassú tűzön készre főzzük.
  4. A nokedlihez a tojást összekeverjük a liszttel, és egy bögréből vagy deszkáról, kiskanállal, a lobogva forró levesbe szaggatjuk. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a Klasszikus zöldbableves házi nokedlivel:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss