A zöldbabot megmossuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk.
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben, és hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, és egy megpucolt hagymát egészben. Amikor a zöldbab kissé megpuhult, hozzáadjuk a répát is.
A rántáshoz felaprítjuk a másik fej hagymát is, és kevés olajon megdinszteljük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadunk egy kevés lisztet, és a a levesből is merünk rá egy keveset. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tejfölt is, simára keverjük, majd a leveshez öntjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, és pár kiskanál citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Ezt a levest szélfútta bablevesnek neveztük el, mert a szomszéd kertjéből egy zöldbabszemet fújt át a szél, ami kikelt pont a zöldséges kertben (lásd a lenti képen). Egyetlen babszem kelt ki, tehát nem sok leves készült belőle, de így is elég volt négy személynek. - Braun Henriett
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!