Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot és a babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.

Aki nem rajong annyira a tejfölért, az a végén el is hagyhatja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss