Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-zelleres karalábéleves

45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét és a sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a hagymákat finomra aprítjuk.

A felhevített zsiradékra öntjük a zöldségeket a hagymákkal, néhány percig magas hőfokon gyakori keveréssel pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, kicsit keverünk rajta, és felengedjük kb. 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, lassan főzzük puhulásig.

A tejfölt kevés forró levessel kikeverjük, majd folyamatos keveréssel hozzáadjuk a leveshez. Száraz tésztát, bőven zellerzöldet dobunk bele, és pár perc alatt lassú forralással készre főzzük.

Azonnal tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss