Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors, egyszerű és olcsó: tejfölös-virslis tészta

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Közben felkarikázzuk a virsliket, majd a hagymához öntjük és 2-3 percig pirítjuk.
  2. Meghintjük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Párszor átkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót is. Addig főzzük közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.
  3. A keményítőt elkeverjük a maradék 1,5 dl vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverünk benne, majd belecsorgatjuk az ételbe, folytonos keverés mellett.
  4. Utolsó lépésként beledolgozzuk a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárjuk alatta a lángot.
  5. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a tejfölös raguhoz keverjük. 

Megjegyzés

Ebéd, vagy vacsoraötlet. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss