Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-szilvás lepény (laktózmentes)

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megtisztítjuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy közepes méretű tepsit (26x35 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sütőport elkeverjük a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral, elektromos habverővel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, végül beleszórjuk a lisztes keveréket, és alaposan összeforgatjuk.
  3. Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát. A fél szilva szemeket (vágott felével fölfelé) sorban a masszába nyomkodjuk.
  4. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Fahéjas nyírfaporcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Laktózmentes diétába beilleszthető. Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak, könnyű, egyszerű sütemény. Szilva helyett más gyümölccsel is elkészíthető. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek