hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös szelet zsemlegombóccal

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb ecetes uborka
  • liszt
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • kiskanál majoránna
  • A zsemlegombóchoz:
  • 2 zsemle
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • petrezselyemzöld
  • étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt húst vékonyra kiverjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A sült hússzeleteket félretesszük.

Az olajban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, kevés liszttel megszórjuk, kissé pirítjuk, és 2 dl vízzel felengedjük. A mustárt, a fűszereket, az apróra vágott uborkát és a tejfölt hozzáadjuk, felforraljuk, és pirospaprikával megszórjuk. Jól összekeverjük, és ebbe a mártásba visszahelyezzük a hússzeleteket.

A zsemlegombóchoz az apró kockákra vágott zsemlét az olajban halványra pirítjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük 1 kanál vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet és a petrezselymes zsemlekockát. Gombócokat formálunk belőle, és forró vízben kifőzzük.

Tálaláskor a húst a mártással és a gombócokkal kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss