Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös sóskakrémleves

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sóskát megtisztítjuk, megmossuk, vízben puhára főzzük. Leszűrjük, szitán áttörjük vagy turmixoljuk.

Néhány kanál tejfölből, kevés lisztből habarást készítünk, feleresztjük csontlével vagy azzal a lével, amiben a sóska főtt. Megsózzuk, ha nagyon savanyú, picit cukrozzuk. összekeverjük az áttört sóskával, azután az egészet felforraljuk. Még 1-2 kanál tejföllel ízesíthetjük.

A levesestálban a vajjal elkeverjük a tojássárgáját, ráöntjük a forró levest, majd kissé megkeverjük.

Megjegyzés

Ugyanígy készíthetünk parajlevest is.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss