Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket forró vízben, melybe húsleveskockát, ételízesítőt és köménymagot tettem, félig megfőzöm. Egy edényben a rizst is félig megfőzöm.
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik, keverőtálba teszem a rizzel együtt, ráütök 1 tojást, hozzáadom az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel (ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió), jól összekeverem.
Egy hőálló edénybe fektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, majd erre jön a kelkáposztalevelek másik fele. Meglocsolom tejföllel, s megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem. Tálaláskor teszek rá még tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre