hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-ribizlis pite

MME MME
1
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kanál cukor
  • kevés tej
  • tejföl.
  • A töltelékhez:
  • 12 db tojás
  • 10 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 kanál tejföl
  • 5 kanál liszt
  • 5 kanál leszemezett ribizli

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukors tejben. A lisztet összegyúrjuk 1 egész tojással és 1 sárgájával, a felfutott élesztővel, a cukorral és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.

Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a nagyon keményre vert tojáshabot. Ráöntjük a tésztára, a tetejére szórjuk a ribizlit.

Mérsékelt tűznél sütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral meghintjük, és kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss