hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-márványsajtos rántott tök

MME MME
3 4.5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeletlejük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet leitatjuk.
  2. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük.
  3. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek