Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös rakott kelkáposzta

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós-köménymagos vízbe dobom, majd leszűröm, lecsepegtetem. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.

Egy tepsit vagy jénait kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Megjegyzés

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss