Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös pulykapecsenye

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sütésre előkészített pulyka bőre alá vékony szalonnaszeleteket csúsztatunk. Kívül-belül sózzuk, hasüregébe majorannát szórunk, lábait a püspökfalathoz kötjük.

Tepsibe tesszük és leöntjük forró olajjal. Mellétesszük a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a babérlevelet, néhány szem borsot. Aláöntjük a bort, egy kevés vizet, azután sűrűn locsolgatva puhára pároljuk. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.

A sült zsírjában a zöldséget összetörjük és a tejföllel simára keverjük. A mártásból néhány kanálnyit a fölszeletelt hús alá öntünk, a többit külön csészében tálaljuk.

Köretként burgonyakrokettet kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek