Elkészítés: 1. Egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót összekeverjük, 2 tojást felverünk és hozzáadjuk. A margarint mikróban langyosra olvasztjuk, a tejfölt is langyosra melegítjük. A langyos tejfölbe keverjük az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk a margarinnal együtt, és jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük.
2. A megkelt tésztát háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtjuk, a tetejét lekenjük a maradék 1 db felvert tojással, szezámmaggal megszórjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
3. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre