Elkészítés: Először az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a tejet, és sóval ízesítjük. Gyenge rétestészta-keménységű tésztát kapunk, amit 30 percig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük 20 perces pihentetések után. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig pihentetjük, mert különben a pogácsa sütés közben eldől. Ebből a tésztából még rudakat is készíthetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!