Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-pikáns sonkaleves

MME MME
80 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A felforrósított olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott sonkát és addig pirítjuk, amíg a hús jól átsül.
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tetszés szerint összevágott leveszöldséget és a kockára vágott krumplit. Beletesszük a kisebb fej fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, a borsot, a szárított gyömbért, a rozmaringot, pirospaprikát és a szerecsendiót. Kb. 1 órán át gyöngyözve főzzük, addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Közben készítünk egy rendhagyó habarást. A tejfölt elkeverjük a citromlével, a barna cukorral, a liszttel, a mustárral és egy kis petrezselyemmel. A leves levéből hozzáadunk egy kicsit, jól elkeverjük, aztán behabarjuk vele a levest. Miután ismét felforrt, lehúzzuk a tűzről.
  4. Tálalásnál belerakjuk a negyedre vágott kemény tojást, és a snidlinget.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sonkaleves!

Megjegyzés

Nagyszerű húsvéti maradékmentő recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss