A felforrósított olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sonkát és addig pirítjuk, amíg a hús jól átsül.
Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a tetszés szerint összevágott leveszöldséget és a kockára vágott krumplit. Beletesszük a kisebb fej fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, a borsot, a szárított gyömbért, a rozmaringot, a pirospaprikát és a szerecsendiót. Kb egy órán át gyöngyözve főzzük, addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben készítünk egy rendhagyó habarást. A tejfölt elkeverjük a citromlével, a barna cukorral, a liszttel, a mustárral és egy kis petrezselymmel. A leves levéből hozzákeverünk egy kicsit, jól elkeverjük el, aztán behabarjuk vele a levest. Miután buggyant egyet, lehúzzuk a tűzről.
Tálalásnál belerakjuk a negyedre vágott kemény tojást, és a snidlinget.