Elkészítés: A szalonnát és a húst kockára, a zöldségeket tetszőleges formára és méretre vágom, a hagymát, a petrezselymet aprítom. A zellerlevelet egészben hagyom.
A fazékba teszek 1 kanál disznózsírt, ezen megdinsztelem a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítom. Rányomom a fokhagymát, megszórom a borssal, köménnyel. Hozzáadom a húst, megszórom a pirospaprikával. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni..
Tálaláskor merek a tányérba levest, a közepére teszek tejfölt, friss kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!