Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát és a húst kockára, a zöldségeket tetszőleges formára és méretre vágom, a hagymát, a petrezselymet aprítom. A zellerlevelet egészben hagyom.

A fazékba teszek 1 kanál disznózsírt, ezen megdinsztelem a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítom. Rányomom a fokhagymát, megszórom a borssal, köménnyel. Hozzáadom a húst, megszórom a pirospaprikával. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket.

Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni..

Tálaláskor merek a tányérba levest, a közepére teszek tejfölt, friss kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Már sokféleképp készítettem gulyáslevest, de tejfölös még nem volt közöttük. Szándékosan. Nem akartam támadásoknak kitenni magam, de ha babgulyásra kerülhet tejföl, akkor marhagulyásra miért ne? Nagyon finom és laktató. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss