Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-magvas kenyér

5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Fontos, hogy minden alapanyag langyos legyen!!! A hozzávalókat lágy tésztává dolgozom, egy kicsit még ragad is (így könnyebben kel). Kb 1-1,5 órát kelesztem, majd újra átgyúrom még egy kis liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, a tetejét vízzel megkenem, és szórok rá lisztet, majd bevagdosom. Kb. még 1 órát (duplájára) kelesztem. 200 fokos sütőben, alul felül, nem légkeveréssel 40-60 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy készen van-e.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ez a kenyér kb. 2 kg-os, lehet 2 cipóban vagy zsemleformában is készíteni. 1 hétig is eláll. - loreniko

Ezek is érdekelhetnek