Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítem. A húsokat besózom. Egy jénai tál aljára lerétegezem a hús felét, egyenletesen rádobálom a zöldségek felét.
A tejfölt alaposan elkeverem a pirospaprikával, a borssal, az olajjal és a liszttel. Ennek a felét a húsok és zöldségek tetejére teszem, majd ugyanezt a rétegezést elvégzem újra. Végül aláöntök fél deci vizet, rátaszem a jénai tál fedelét, és mehet a sütőbe kb. 1 órára.
Szerintem árpagyöngy illik hozzá, de most krumplival ettük. A legjobb benne, hogy a szaftja hidegen (vagy akár melegen is) pirítósra kenhető, így másnapra is jut egy isteni tízórai vagy gyors ebéd. Esetleg akkor is, amikor a hús már rég elfogyott.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre