Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk.
Közben egy tálba tesszük a lisztet, beleszórjuk a sót, a kurkumát, a fehérborsot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, és 2 tenyér között morzsolva homogenizáljuk. Belekeverjük az összetört burgonyát és a tejfölt, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Szükség esetén pici lisztet lehet még hozzátenni.
Lisztezett deszkára tesszük és meghajtogatjuk, 20 perces pihentetés után megismételjük a hajtogatást még kétszer, háromszor.
Végül a lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggató segítségével mintázzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk. Tepsire rakjuk 2 cm-re egymástól, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és tetszés szerint teszünk rá rezselt sajtot, köményt, szezámmagot. A maradékot összegyúrjuk, és abból is készítünk pogácsákat.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon közel 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre