Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplifőzelék fasírttal

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tejfölös krumplifőzelékhez a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk és étolajon kissé megdinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. Ezután 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a krumplit és puhára főzzük.
  2. A liszttel elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítetjük a végén.
  3. A fasírthoz a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húst összegyúrjuk a tojással, a lereszelt hagymával, fokhagymával, sval és a borssal. Közepes gombócokat formázunk, megforgatuk a zsemlemorzsába és étolajban fedő alatt, lassú tűznél kisütötjük. 

Megjegyzés

A mai ebédünk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss