Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krémpite

45 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 24 dkg cukor
  • 80 dkg tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás (kicsi)
  • 4 ek tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor besűrüsödött, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.  
  2. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
  3. A tésztát kettéválasztjuk, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk őket, és az egyiket belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkáljuk. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.

TEJFÖLÖS ALMÁS PITE>>> 

MÉZES TEJFÖLÖS SZELET>>> 

TEJFÖLÖS-TÚRÓS RÉTES (TÁRKÁNYI SÓS RÉTES)>>> 

Megjegyzés

Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss