Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük.
  2. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést.
  3. Amikor a burgonya már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kis lángon főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.

ALFÖLDI GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL 

SZÍNES ZÖLDSÉGLEVES SONKACSÍKOKKAL 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss