Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös kocka kivivel

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 40 dkg tejföl (piros dobozos)
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db citrom
  • 4 db kivi
  • A tetejére:
  • 1 csomag tortazselé (színtelen)
  • 1 ek cukor
  • pár csepp citromlé
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a masszához keverjük. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűtjük, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszafordítjuk.
  2. A krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval, és a citrom levével felhabosítjuk. A tésztát visszatesszük a tepsibe, és rákenjük a krémet.
  3. A kiviket meghámozzuk, és egy tojásszeletelővel felszeleteljük, majd a krémre rakosgatjuk. A tortazselét felforraljuk a cukorral, a citromlével és a vízzel. Langyosra hűtjük, és a süteményre csorgatjuk úgy, hogy minden kiviszeletet befedjen. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára, azután szeletelve tálaljuk. 

    OLCSÓ ÉS ELRONTHATATLAN TEJFÖLÖS SÜTIK >>> 

    Házi sütemények a nagyi receptes füzetéből >>> 

    A legjobb kakaós desszertek >>> 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt. Nagyon kellemes, üde íze van. Más gyümölccsel is készíthető. Jó étvágyat kívánok hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss