Elkészítés: A rizst főzzük meg, és egyenletesen terítsük szét egy tűzálló tál alján. Amíg a rízs készül, a felkockázott (vagy darált) húst keverjük össze sóval, borsal és snidlinggel. (Ha ezt a főzés megkezdése előtt tesszük pl. egy órával, még jobb íze lesz!) Serpenyőben a húst kifehéredésig sütjük. Ezután az összetört fokhagymát és a tejfölt a húsra öntjük, majd takarék lángon, lefedve, puhára pároljuk.
A paradicsomot felkarikázzuk, és a rizsre tesszük a szeleteket. Az elkészült húst a paradicsomkarikákra merjük, és egyenletesen elrendezzük. (Ha kockázott húst használtunk, akkor a levét elkeverjük 1 dl tejjel és 1 kanál étkezési keményítővel. Az így kapott szószt a húsra öntjük.) A zöldségeket kockázzuk fel (ha nem kész keveréket használunk), és serpenyőben forgassuk össze kis sóval, borssal és szárított petrezselyemmel. (A kalifornia paprikából hagyjunk meg pár kockázott darabot a végére.) Ha már félkészre pároltuk őket, terítsük az eddigiekre. Egy kenőecsettel borítsuk be tejföllel, majd reszeljük rá a sajtot. Az apróra felkockázott kaliforniai paprikából a félretett kockákat díszítésként szórjunk a tetejére. Ezután 25 perc alatt a sütőben 200 fokon süssük készre.