Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-hagymás bab

MME MME
6 4.4/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a megmosott babot előző este beáztatom. Másnap annyi új vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Közben a hagymát apró kockákra vágom.

Elkészítése: a forró olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd belekeverem a hagymát, és további egy percig együtt pirítom. A bab főzőlevét ráöntöm, és folytonos kevergetés közben sűrűre főzöm. Beleszórom az ételízesítőt, belekeverem a tejföl kétharmadát, hozzáadom a főtt babot, és jól összeforralom. Végül a megmaradt tejföllel meglocsolom, és forrón tálalom. Sült virslivel vagy kolbásszal teszem az asztalra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss