Előkészítése: a megmosott babot előző este beáztatom. Másnap annyi új vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Közben a hagymát apró kockákra vágom.
Elkészítése: a forró olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd belekeverem a hagymát, és további egy percig együtt pirítom. A bab főzőlevét ráöntöm, és folytonos kevergetés közben sűrűre főzöm. Beleszórom az ételízesítőt, belekeverem a tejföl kétharmadát, hozzáadom a főtt babot, és jól összeforralom. Végül a megmaradt tejföllel meglocsolom, és forrón tálalom. Sült virslivel vagy kolbásszal teszem az asztalra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre