Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös gombaleves

MME MME
2 4/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségféléket megtisztítjuk. A gombát, petrezselymet, répát szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk a lehető legapróbbra. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a répát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot, megszórjuk ételízesítővel, borssal, csipet kakukkfűvel és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Ezután rátesszük a pirospaprikát és felengedjük vízzel. Ha szükséges, sózzuk.
  3. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a tésztát. Ha a tészta megfőtt, kevés liszttel elkeverjük a tejfölt és behabarjuk vele a levest. Végül az apróra vágott petrezselymet is rádobjuk.
  4. Tálaláskor a tányérban még lehet tejföllel dúsítani.

Ezek is érdekelhetnek

Friss