A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a porcukrot és a sót, majd a tejfölt és a tojássárgáját. Ezután hozzáadjuk az élesztőt és a tejet, és alaposan összekeverjük.
Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen, letakarva kb. 25. percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, és egy közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Ezután nem túl forró olajban kisütjük a fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fontos, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek! Nem kell túl sokáig dagasztani, elég, ha szép simára eldolgozzuk a tésztát. Gyorsan elkészíthető és garantáltan finom. Jó étvágyat hozzá!
- gigi1051
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!