Elkészítés: A tésztához először 1 mokkáskanálnyi cukorral édesített kézmeleg tejben felfuttatjuk a friss élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel jól összegyúrjuk. Mikor a tészta nagyjából összeállt, hozzádolgozzuk a langyos vajat. Lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk. Addig dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes, hólyagos nem lesz. Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Majd enyhén lisztezett munkalapon óvatosan átgyúrjuk és 5 percig letakarva pihentetjük.
Miközben a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejfölt kikeverjük a porcukorral. A mazsolát leöblítjük és lecsepegtetjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd a maradékot ismét összegyúrva kiszaggatjuk azt is.
Mindegyik kör közepét a két hüvelykujjunkkal vagy egy kis pohárral kilapítjuk, fészket készítünk úgy, hogy körülbelül 1 centis peremet hagyunk. Az így kiképzett fészkekbe 1-2 evőkanálnyi édes tejfölt teszünk, és ízlés szerint kirakjuk mazsolával vagy meghintjük őrölt fahéjjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, a tészta szélét lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Mikor elkészültek a sütemények, rácsra téve hagyjuk hűlni.