Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös csuka

MME MME
2 4/5
45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A halat megpucoltuk, alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk. Besózzuk, félretesszük. A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a halszeleteket, megszórjuk 1 kanál ételízesítővel, fehérborssal, majd fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva megforgatjuk, és tovább pároljuk a fedő alatt. Miután szépen kifehéredett, megszórjuk majorannával, a borral megöntözzük. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és a tűzről levéve óvatosan hozzákeverjük. A végén belemorzsoljuk zúzott fokhagymát adunk hozzá. Ha szükséges, a végén sózzuk még. Kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

A tejföl és liszt kikeveréséhez adunk az étel levéből, és levesszük a tűzről, nem lesz csomós a habarás. - MME

Ezek is érdekelhetnek