Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös csirkepaprikás

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A paprikás csirke elkészítéséhez elsőként a húst feldaraboljuk, majd a vöröshagymát apróra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük.
  2. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Ezután néhány percig pároljuk még, majd ráhelyezzük a feldarabolt csirkét.
  3. A hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával, rákanalazzuk a paprikakrémet, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, végül alaposan összekeverjük.
  4. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst, majd sózzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Végül hozzáadjuk a tejfölt, majd jól összekeverjük.
  5. Ezután az edényen résnyi helyet hagyva lefedjük, majd felforraljuk a levet. Amikor már forr kisebb lángra vesszük, és szép lassan puhára főzzük a húst. Amikorra a hús puhára fől, akkorra a szaft is besűrűsödik.
  6. Tálaláskor a tejfölös csirkepaprikást ízlés szerinti körettel (tarhonya, galuska, főtt krumpli) és salátával kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek