Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-cseresznyés kevert süti

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg cseresznye
  • 2 ek porcukor (+ a szóráshoz)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg

Elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk, és összeforgatjuk a fahéjjal és szegfűszeggel elkevert porcukorral.
  2. A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és a sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI! >>> 

A NYÁR KIHAGYHATATLAN RECEPTJE: CSERESZNYÉS-CSOKIS PITE - SÜTÉS NÉLKÜL! >>> 

12 POFONEGYSZERŰ KEVERT SÜTI, HA NINCS SOK IDŐD SÜTNI >>> 

Megjegyzés

Meggyel és egyéb gyümölcsökkel vegyesen is készíthető. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss