Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-citromos kocka

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 nagy pohár (375 g) tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 3 db citrom héja, leve - vagy ízlés szerint
  • 5 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • piskótatallér
  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos módon piskótát sütünk a fenti alapanyagokból.

A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhez adjuk, tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni.

A piskótát kirakjuk gyümölccsel, én eperrel készitettem, majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük, kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.

Néhány órát hagyjuk puhulni, majd felkockázva tálaljuk.

Megjegyzés

Tehetünk közé egy réteglekvárt vagy olvasztott csokit is. - ezetrolas

Ezek is érdekelhetnek