Elkészítés: Hagyományos módon piskótát sütünk a fenti alapanyagokból.
A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhez adjuk, tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni.
A piskótát kirakjuk gyümölccsel, én eperrel készitettem, majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük, kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.
Néhány órát hagyjuk puhulni, majd felkockázva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre