Elkészítés: A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet apróra, az újhagymát és a chilit karikára vágom. A répákat hosszabb darabokra szeletelem, a krumplit, a paprikát, a zellert és a paradicsomot kockára vágom, a gombákat kettőbe-háromba vágom. A szalonnát csíkokra szeletelem.
Egy serpenyőben a szalonnát olívaolajon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és az újhagymát (a zöldje nélkül), végül a többi zöldséget, együtt dinsztelem, majd fűszerezem, és felöntöm ízzel, belemorzsolom a leveskockákat.
Amikor puhára főttek a zöldségek, öntök bele tejet, összekeverem, beleteszem a virsliket.
Tálaláskor egy tányérba merem a levest, megszórom a félretett újhagyma zöldjével, s teszek rá egy kanál tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre