Elkészítés: A leveles tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint előkészítjük. A fagyasztottat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, a hűtöttet 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. A tésztát, ha szükséges, kinyújtjuk. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belefektetjük a tésztát úgy, hogy az forma oldalára is jusson. Megszórjuk zsemlemorzsával.
Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, beleszórjuk a formába. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojást simára keverjük, beledolgozzuk a tejfölt, a cukrot, a pudingport és a citromlevet. Az áfonyára locsoljuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk mandulaforgáccsal, mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre