hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejes-vajas kifli

45 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát.
  3. Az összedolgozott tésztát 2 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
  4. A gombócokat lisztezett felületen tányér nagyságú, kör alakúra nyújtjuk, majd 2x félbevágjuk, hogy 4 cikket kapjunk. A cikkeket egyenként tovább nyújtjuk, kb 2 mm vastagságúra ( a háromszög forma megmarad).A szélesebb oldaláról feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és alulra, egy tepsibe vagy hőálló edénybe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket letakarva pihentetjük.
  6. Mielőtt sütőbe tesszük, egy ecsettel lekenjük a tetejüket tejjel.(Aki szereti, szórhat rá nagyobb szemű sót). 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.

    KIFLI, ZSÖMLE, BAGETT, CROISSANT, BAGEL ÉS ISTENI KENYEREK - TUTI RECEPTEK EGY HÁZI PÉKSÉGHEZ! >>>

VAJAS, SAJTOS, DIÓS, MÁKOS - A LEGJOBB KIFLIK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss