Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejcsokoládés és kókuszos Créme Brulée

default user icon
MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojások sárgáját egy tálba tesszük. A kókusztejet, a tejszínt és a cukrot, egy külön edénybe helyezve, közepes lángon elkezdjük főzni. Levesszük a tűzről, a negyedét hozzáadjuk a tojás sárgájához, és összekeverjük határozott, gyors mozdulatokkal, hogy nehogy csomós legyen.

2.

Összetörjük a csokoládét, és egy másik edénybe helyezve, hozzáadjuk a maradék főzött krémet. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad és egyenletes, sima masszát nem kap.

3.

Hozzáadjuk a maradék tojás sárgáját és a Malibu-t, és addig keverjük, amíg a krém sima nem lesz.

4.

Szétosztjuk egyenlő arányban a krémet hőálló kis tálkákba, amelyeket egy mély tepsiben helyezünk el.A tepsibe forró vizet öntünk úgy, hogy a kis tálkák oldalának a feléig érjen a víz.

5.

40-45 percig sütjük, amíg a krém összeáll. A brulée akkor van kész, amikor a krém a tálka oldalán keményebb, míg a közepén lágy marad. Tálalás előtt karamellizáljuk a tetejét, hogy roppanós legyen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss