Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejcsokoládémousse-torta mogyorós tésztán

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg margarin
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg aprított pörkölt mogyoró
  • 1 tojássárgája
  • A krémhez:
  • 4 dl cukrozott tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 3 dkg kakaópor
  • 6 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

  1. A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és a puha margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. A kakaóport a porcukorral, a puha margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel.
  3. A zselatint a vízben feloldjuk, felforraljuk, majd egy kevés krémmel elkeverve lehűtjük, és a többi krémhez keverjük.
  4. Az így elkészített krémet a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2–3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal. 

EGYSZERŰ CSOKITORTA 

LEGCSOKISABB CSOKITORTA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss