A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és a puha margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. A kakaóport a porcukorral, a puha margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel.
A zselatint a vízben feloldjuk, felforraljuk, majd egy kevés krémmel elkeverve lehűtjük, és a többi krémhez keverjük.
Az így elkészített krémet a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2–3 órára hűtőbe tesszük.
A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal.