Elkészítés: 2 dl vízben addig főzzük a rizst, míg beszívja az összes vizet.
Ezt követően a margarint hozzáadjuk, és tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a vanília-aromát, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, csipetnyi fahéjt.
Addig főzzük sűrű kevergetés mellett, amíg a tejet is beszívja a rizs. Mikor kész, akkor keverjük hozzá a lekvárt és ízlés szerint mazsolát.
A 6 db közepes nagyságú almát magházától és héjától megszabadítjuk.
Üvegesre, puhára főzzük, kis citromlevet tehetünk a vízbe, akkor nem barnul meg az alma. Lecsurgatjuk, majd megtöltjük rizzsel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre