Előkészítés: A hosszúszemű rizst enyhén sós, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük. Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült kihűtjük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk.
Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin vagy koszorúformába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor kiengedjük. Meglocsoljuk a mézzel, gyengén összekeverjük.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjukaformákat, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített gyümölcsöt. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre