A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat, a megmosott rizst és a cukrot. Kis lángon felforraljuk, majd 30-35 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a rizs megpuhult és az összes folyadékot magába szívta. A vaníliarudat eltávolítjuk, a keveréket 10 percig hűlni hagyjuk, majd négy tűzálló tálkában elosztjuk.
A kompóthoz a megtisztított, félbevágott epret és a cukrot egy lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig főzzük. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt, és a gyümölcs kissé megpuhult. Az epret egy tálba átszedjük. A visszamaradt sziruphoz hozzákeverjük a likőrt, néhány percig forraljuk, majd a gyümölcsre locsoljuk. Kevés eperkompótot kanalazunk a rizsre, a többit külön edénykében kínáljuk.
A málnalikőr más gyümölcsös desszertekhez, például az őszibarackos és a görögdinnyés finomságokhoz is illik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre