Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben pácolt sült oldalas

120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd alaposan bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután lefedjük a tálat, majd betesszük pár órára – vagy egész éjszakára – a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
  2. A mézet, a mustárt és a csípőspaprika-szószt összekeverjük egy tálba. A sertészsírt felolvasztjuk, majd egy tepsibe öntjük. 
  3. Kivesszük a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ezután alaposan beleforgatjuk a mézes-mustáros csípős mázba, beletesszük a tepsiben lévő zsírba, majd aláöntjük a vizet, és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd két óra alatt puhára sütjük.
  4. Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. (Sütés közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.) 

Megjegyzés

Én vékonyan lekarikáztam a krumplit, majd a hús sütésénél visszamaradt zsiradékban sütöttem meg. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss