Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbegrízgombóc

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbegrízgombóc elkészítéséhez egy lábosban felmelegítjük a rizstejet. Hozzáöntjük a rizsdarát, a nádcukrot, a csipet sót, majd fedő alatt puhára főzzük. Hűtőben hűtjük.

  2. Az almát kockára vágjuk és olvasztott margarinon félig megpároljuk. Meglocsoljuk citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd felöntjük rizstejszínnel és forralunk egyet rajta.

  3. Kanál segítségével a kihűlt „tejbegrízből” gombócokat formázunk és a meleg tejszínes almával meglocsolva tálaljuk.

ÍME A tejbegrízgombóc RECEPTje VIDEÓN:

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss