Elkészítés: A tejbegrízt sűrűre főzzük. Míg hűl, elkészítjük a tésztát.
A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezeket érdemes egy tálban előre összevegyíteni. (Ha túl sűrű, egy kevés tejjel lehet hígítani.) A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, és óvatosan a masszába forgatjuk.
Majd az így elkészült tésztához keverjük a tejbegrízt. Ezután nagyon óvatosan masszába forgatjuk a meggyet és az apróra vágott csokit.
Az így elkészült tejbegrízes-meggyes-csokis masszát muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben, 180-190 °C-on 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre