A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük őket. (A/4 méretű tepsi.) A kisült tésztát tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
2 evőkanál finomlisztet, 2 evőkanál búzadrát, 4 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekeverjük. Ezután a 4 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét. Ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.