Tejbegríz gluténmentesen

20 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet egy lábosban felforraljuk, közben időnként megkeverjük, mert könnyen odaég.
  2. A rizsdarát lassan, fokozatosan a forrásban lévő tejhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így biztosan nem lesz csomós.
  3. A tejbegrízt 2-3 percig főzzük, míg eléri a kívánt sűrűséget. Ahogy hűl a tejbegríz, még sűrűsödni fog. A főzőlapról levéve keverjük hozzá a cukrot.
  4. Ízlés szerint kakaóval, fahéjjal tálaljuk, de kínálhatunk mellé lekvárt, esetleg friss gyümölcsöt is.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss